Välkommen till
grundkurs i Vedic Art!
Datum ej fastställt i nuläget
Vi går igenom de första 8 principerna för dig som målar Vedic Art för första gången.
Du som har påbörjat en Vedic Art grundkurs tidigare fortsätter med din nästa princip

Vedic Art är att måla för liv och lust!

Inga krav. Ingen prestation.
För dig som aldrig har målat förut. För dig som har målat mycket förut och alla däremellan.

För mig är glädjen i målandet det jag vill förmedla och påminna om!
 
Vedic Art

har grundsynen är att vi alla har en stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln.

Vi målar utifrån 17 livsprinciper som ursprungligen kommer från den indiska vedafilosofin och som kan beskrivas som en kompass för konsten och för livet.

När vi målar enligt Vedic Art upplever vi ofta att vi själva utvecklas lika mycket som vårt måleri, vi får mer självkänsla och vi kommer till en djupare känsla för livet och våra bilder.

I Vedic Art ställs inga krav på prestation. Då vi släpper prestationskänslan blir vi mer närvarande i nuet, utvecklas i vår egen takt, målar utifrån känslan och hittar alltmer vårt eget sätt att uttrycka vår kreativitet. Vedic Art innebär ingen speciell målarstil.

Du som börjar från början målar enligt de 8 första principerna den här helgen.
Har du påbörjat en grundkurs i Vedic Art tidigare, fortsätter du med nästa princip i din process.

Du kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare. Du kan även ha målat mycket tidigare och ändå ha stor glädje av Vedic Art.

Jag håller med fika, blyertspennor, akvarellkritor, akrylfärg, penslar, papper, plasthandskar och handsprit

Du behöver ta med:

- Lunchmat och bestick (kyl och mikro finns inte). Pizzeria och ICA-affär finns ca 1 km bort.
- Oömma kläder/förkläde/målarskjorta
- Inneskor/tofflor
- Anteckningsbok
- Sittunderlag om du vill sitta ute och måla
- Hårt underlag/platta om du vill ta med papper och sitta utomhus och måla.
- Du som har målat de första principerna i Vedic Art, ta med dig några av dina tidigare målningar

- Har du något favoritmateriel som du tycker om att måla med, ta gärna med det.

Plats: Alby friluftsgård, på övervåningen

Adress: Prästgårdsvägen 27, Tyresö

Parkering: I slutet av Alby skogsväg, avfart från Myggdalsvägen (från Krusboda).

Busshållplats: Nyfors (buss 873, 813C)
Anmälan är bindande. Vid förhinder kan du använda din betalning för deltagande vid senare kurstillfälle.

"Det har varit befriande att följa de första principerna i Vedic Art. Jag har upplevt att mina bilder och färger har berört mig på ett djupt sätt.
Efter första dagens målande kände jag ett stort lugn och  en lätthet i kroppen. Jag känner mig så inspirerad att fortsätta utveckla detta  sätt att måla.

Tack för en fin helg! /Christel""Jag har deltagit i grundkurs i Vedic Art med Elisabet Eriksson för att komma i kontakt med mina inre resurserna i ett ögonblick då jag behövde det som mest. Även om jag hade velat rita och måla igen länge, tvekade jag att ägna två hela dagar åt mig själv för det. Nu är jag glad att jag vann mitt inre motstånd. Med Elisabets graciösa och kompetenta ledning genom de första principerna i Vedisk konst blev det lätt för mig att börja rita igen. Hennes röst och språk är särskilt tydliga och milda. Jag kände mig trygg att återuppta ritning och målning efter en väldig lång tid. Varje livsprincip blev en trevlig utforskning utan prestation. Vedic Art fungerar på vårt undermedvetna och det fick mig att slappna av. Jag uppskattar att jag lärde mig stegen att rita och måla själv igen: det handlar om att upprepa de enkla övningarna för en eller flera av livsprinciperna i grundkursen. Det gör jag utan krav på prestation, som en meditation. En tid som jag unnar mig själv. Grundkurs i Vedic Art med Elisabet har varit för mig en lärorik och givande upplevelse. Jag vill rekommendera den till alla som vill njuta av målning (igen), bli mer närvarande och hitta sin egen kreativa kraft."

Lara


"Det kändes väldigt roligt att delta på kursen. Meditativt och kreativt på samma gång. Jag kommer definitivt att fortsätta!"

Mona


"Att gå din kurs i Vedic art var mycket lustfyllt, stimulerande och rogivande. Det var prestigelöst, vilket var skönt och befriande. Det var även härligt utmanande med de teoretiska aforismerna som varje steg bjöd på."

Lisen